Menu 

Ingson

Ingson

Ingson (e. Ronson u. Ingveig e. Flisa Stövern), född 1981, hade den föga avundsvärda uppgiften att under sin karriär tampas med storheter som Alm Svarten och Atom Vinter, vilka blev honom övermäktiga. 22 gånger fick han stryk av Alm Svaten, bland annat i Östfoldpokalen, annars hade hans segertal varit betydligt bättre. Senare fick han även bita i gräset för Atom Vinter. Han vann Art Haakestads Minneslopp på Jarlsberg och två gånger Magnus O Landaas Äreslöp i Bergen. Dessutom av han tvåa i NM och Kallblodslandskampen.

Ingson tränades och kördes av Kristen T. Gundersen fra Grimstad. Han var uppfödd av Haldor Sigmundsen, Bramming (Stall Hudson) och ägdes av Steinar Svendsen, Birkeland. Ingsons prissumma slutade på 1 664 350 NOK och han noterade rekordet 1.23,3ak.

Ronson var en gedigen tävlingshäst som gjorde 232 starter och segrade i 46 av dem. Han fick rekordet 1.26,4a och tjänade 536300 NOK. Ronsons produktion som beskällare omfattade endast 16 hästar och hans insatser i aveln var av blygsam art. Fyra kom till start utan att leverera några prestationer av vikt. Ostartade Ingveig fick fem avkommor, vilka alla startade. Förutom Ingson fanns dock ingen i barnaskaran som nådde någon högre status.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt