Menu 

Amor Even

Amor Even

När Amor Even avled i september 2013, tio år gammal, försvann en norsk snabbloppare som gästspelat i vårt land ett flertal gånger. Han tillhörde den norska eliten redan som unghäst och slutade som treåring tvåa i Biris Uppfödningslöp. I Derbyt var han trots galopp trea bakom Tangen Scott och Kasper Mollyn och senare avgick han med segern i Jacob Meyers Pokal och Lars Laumbs lopp. Amor Even (e.Pål Even u. Kongsrud Ida e. Granar) var uppfödd av Knut Arne Ödegaard, Skiptvedt och ägdes av Marthe Ruud Eng på samma ort.

Han noterade rekordet 1.22,2ak och tjänade 2 248 766 NOK. Resultatet av hans korta avelstjänst blev16 avkommor av vilka två hittills (2013) kommit till start. Fadern Pål Even, 27,9m/581 328 NOK, tävlade endast i två säsonger (1997-1998) men tillhörde då eliten i sin årsklass.

Han blev en pålitlig förvärvare med avkommor som Lumjor, Stjerne Tinka, Horgen Sjura och Timor. Modern Kongsrud Ida, född 1987, var en duglig travare med 12 segrar på 99 starter och 263 710 NOK i prissumma. Hon lämnade, förutom Amor Even, Pajafrökna (ostartad), Amor Ida 26,4ak/245 250 NOK och Amor Svarten 32,8k/22 300 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt