Menu 

Valliano

Valliano

Valliano (e. Troll Jan u. Valliana e. Steggvall) vandrade i Åke Svanstedts regi snabbt upp i klasserna och visade stora resurser såväl när det gällde speed som styrka. Dessvärre galopperade han bort många segrar och framskjutna placeringar och blev ett evigt huvudbry för spelarna. Han var uppfödd av Nils & Ingemar Skoglund i Sundsvall och ägdes av Böre Pettersson och Thomas Lång. Åke Svanstedt var den som höll i tömmarna i de flesta av hästens starter, men senare i karriären fick även Kenth Åkerlund, Sören Eriksson, Mikael M Andersson, Örjan Kihlström, Stig H Johansson, Jan Norberg och Kjell Svanstedt prova på att hålla den galopplystne valacken på benen.

Valiano segrade i 44 av sina 178 framträdanden, tjänade 2 277 925 SEK och travade som snabbast 1.24,0k. Till hans meriter hör segrarna i V75, Jöns Olofssons Minne och Steggbests Minne, en tredjeplats efter Pålex K. och Babsson i SM och en andraplats i Sven O Perssons Minne i Östersund, ett lopp som han med säkerhet vunnit om han inte blivit störd av segrande Pålex K.

Valliano var den ende av Vallianas åtta avkommor som presterade något utöver det vanliga. Fem kom förresten aldrig till start.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt