Menu 

Solun

Solun

Solun (e. Soljerker u. Piluna e. Jerker) visade stor talang redan som treåring då han tog sju segrar och tjänade drygt 240 000 NOK för sin ägare och körsven Brede Killingmo. Fortsättningen av karriären bjöd på ömsom vin och ömsom vatten då han galopperade bort i det närmaste lika mycket som han tjänade. Lite av sin kapacitet visade han vid segern i Nor-Trav-finalen på Jarlsberg 1992 Han avlivades som 13-åring efter att en gaffelbensskada inte gått att kurera.

En kort avelskarriär för hingsten resulterade i 38 avkommor, de flesta med blysamma tävlingsresultat. Dock bör påpekas att stomaterialet inte var av den bästa kvalitén. Modern Piluna fick tio avkommor, flera relativt framgångsrika såsom Hyper, 26,6k/382 339 SEK.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt