Menu 

Egon

Egon

Egon (e. Eder u. Pilisa e. Pilmin) inledde sitt tävlande som treåring på ett lovande sätt med två segrar på nio starter och goda 1.29,5 i rekord. I sulkyn satt Hans R Strömberg, vilken även övertog träningen av hästen från ägaren Rolf Matsson i Färnäs 2009. Som fyraåring sänkte hästen till 1.27,2 över full distans med galopp och vann tre lopp. Han deltog även i Kallblodsderbyt 2009, men galopperade bort sig och det fortsatta tävlandet gav inte samma reultat som tidigare. Totalt blev det 40 starter för hästen, varav sex slutade med seger, ett rekord på 1.25,2m och 574 550 SEK intjänat.

Egon var uppfödd av Valneviken AB, Segmon. Han gick segrande ur sex av sina 40 starter och noterade 1.25,5k. Modern Pilisa har i skrivande stund tio avkommor, de flesta ostartade och ingen i klass med Egon.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt