Menu 

Myson

Myson

Ospeedig, svårhanterlig men urstark och med ett vägvinnande trav är väl de omdömen jag närmast kommer att erinra mig när det gäller Myson (e. Pavjol u. Mylunda e. Myllargutten). I sina bästa stunder hade han få övermän, särskilt när det gällde distanser över 2600 meter eller mer. Under sin storhetstid vann han ett flertal segrar för Åke Svanstedt och erövrade Svensk Travsports Guldtäcke 1989. Mysons 151 starter resulerade i 37 segrar och en prissumma på 950 500 SEK. Hans snabbaste tid noterades till 1.24,5ak.

Myson var uppfödd av Lars Sellén och ägdes av Ulf, Olle & Jan Sellén. Familjen stod även bakom Mysons far, Pavjol, vilken förutom Myson lämnade Vivaldi, 23,0ak/694 500 SEK, Gulljol, 25,2ak/611 950 SEK och Clarre 23,5ak/580 790 SEK.

Mylunda fick nio avkommor av vilka sex kom till start. Vinstrikast efter Myson var Mysab (e. Sabestus), 730 100 SEK och Lundick (e. Pavjol), 226 550 SEK

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt