Menu 

Seierlill

Seierlill

Att som enda sto i den norska eliten under 1950-talet kämpa mot storheter som Spikla, Urdsönn, Vinvar och inte minst Steggbest med den äran var inte avundsvärt för lilla Seierlill (e. Bergan Gyller u. Haga-Seira e. Salomon), men hon gjorde det med bravur. Med Tarald Bjarnes i vagnen vann hon bland annat Thor Östbys Minnelöp och Östfoldpokalen samt var bland de tre främsta flera gånger i Jacob Meyers pokallöp, två gånger tvåa i Lars Lumbs Löp och en gång tvåa i Kallblodslandskampen.

Ett av hennes starkaste lopp ägde rum i Lars Laumbs löp 1955 då hon pressade Steggbest ända in på mållinjen och fick domarna att ta till förstoringsglas innan Steggbest kunde koras som vinnare (och därmed bli den förste som vann både Meyern och Laumb-löpet samma år). Seierlill fick inga föl.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt