Håenmona

Håenmona

Håenmona (e. Greiskansen u. Greimona e. Greivin) såg dagens ljus en majdag 1988 hos Mathias Karlsson i Fredriksberg. Hon visade tidigt en stor talang och noterade svenskt rekord för 3-åriga ston med 1.29,5 och flera banrekord. I Norge vann hon Toriseiras Äreslöp i Drammen. Som 4-åring drog hon åter till Norge med sin trogne följeslagare Åke Sundberg och det blev seger i Gullsmed Ottersens 4-årslöp på Forus och Guttom Brekkes Pokallöp i Drammen. I Rättvik sänkte hon det svenska rekordet för 4-åriga ston till 1.28,1.

Fortsättningen av stoets karriär blev inte lika lysande, men hon kunde efter påbörjat avelsarbete summera sina insatser enligt följande: 16 segrar på 42 starter, rekord 1.25,8ak, prissumma 573 840 SEK.

Håenmona har när detta skrivs sju avkommor. Den klart bäste är U.B.Odin som tjänat 357 000 SEK. Pappa Greiskansen fick 43 ättlingar, de flesta ostartade eller en bra bit under pari. Bäst lyckades,förutom Håenmona, Håenskansen, 25,7ak/555 150 SEK. Greimona har inte mindre än 17 avkommor, de flesta av medelmåttig karaktär. Vinstrikast är Uxbjärs Trull med sina 630 380 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt