Trons Trollmin

Trons Trollmin

Trons Trollmin (e. Troll Jahn u. Minrill e. Jahn Piril) tillhörde som treåring de bästa i sin kull med segrar i Leangens Grand Prix, Forus Uppfödningslöp och Thorbjörn Gjölstads Minnelöp. Han slutade tvåa i Norskt Travkriterium och Svenskt Kallblosderby och hemförde som äldre Jon Olssons Minne och Foruspokalen, men kunde aldrig matcha den absoluta eliten. Slutfacit blev 30 segrar på 181 starter, rekord 1.23,1ak, prissumma 1 899 020 SEK.

Trons Trollmin föddes hos Kari Skakerud i Gjövik och importerades till Sverige 1996. Här tränades han av Ingvar och Birgitta Hyllsjö, Bollnäs samt Michael Melander, Dannero samtidigt som han verkade i aveln.

Som avelshingst fick han många ättlingar i Sverige och Norge, vilka inte riktigt kom att motsvara förväntningarna med tanke på faderns gedigna stam och ganska goda vitsord vid hingstpremieringen. Truls K. (24,0ak/1 102 000 SEK) och Trons Tilda (26,5m/637 100 SEK) blev de vinstrikaste.

Modern Minrill, född 1969, lämnade flera goda avkommor såsom Drillmin (25,6k/443 700 SEK) och Trons Ekmin (24,6ak/532 614 SEK).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt