Santeri Dahlia

Santeri Dahlia

Santeri Dahlia (e. Teme u. Suikon-Likke e. Suikko) har gått till historien i finsk travsport genom att vinna Kungstravet tre gånger (2001, 2002 och 2005) utan att förlora i något av heaten (totalt 9). Han vann även Suur-Hollola-ajo och ett flertal större lopp.

Hingstens styrka var framför allt hans fysik, vilken ofta blev vinstgivande i täta upploppsstrider. Av hans 172 starter slutade 62 i seger. Rekordet blev 1.20,5ak och prissumman 453 873 EUR. Han har i dagsläget 123 avkommor, men inga har gjort sig något namn i större sammanhang.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt