Mumlan

Mumlan

Östersundstränaren Karl Halvarsson har haft många fina travare i sin vård såsom Mumlan, Ångstagutt, Mosäter och inte minst Svintul. Mumlan avancerade så sakteliga upp i högsta klassen och fick kämpa mot Viggo Best, Lanser, Sabestus och emellanåt den norska eliten. När Mumlan hade passerat 100.000 kronor i insprungna pengar trodde Karl att hon skulle få det svårt, men i stället tog hon 20 segrar till och tjänade ytterligare en halv miljon.

1983 hade stoet ett kanonår med segrar i Sprinterpokalen (Skellefteå), Centaurs lopp (Solvalla) och Jon Olssons Minne (Hagmyren). Minst lika meriterande var hennes duell mot Viggo Best i ett V65-lopp på Torpgärdan (numera Boden-travet) där hon på allra sista tampen besegrade storfavoriten.

Mumlan (e. Steggbest u. Bu Ann e. Skarphedin) startade hela 215 gånger och vann 47 lopp. Hon presterade som snabbast 1.24.9ak och tjänade 659 950 SEK. Hon fick tre avkommor. Alla kom till start med Allan (e.Mostjärn) som den vinstrikaste.

Bland Bu Anns tre avkommor finner vi, förutom Mumlan, ostartade Bulvano och Buna, 28,4k/143 900 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt