Fröyvar

Fröyvar

Fröyvar föddes upp och ägdes av Kari Grindflaten i Tiller, ett samhälle i Sör-Tröndelag som senare inkorporerades i Trondheim. Hingsten sopade hem de flesta av storloppen på Leangen, men gav sig även i kast med kallblodseliten både i Norge och Sverige. På meritlistan kan nämnas segrarna i Lars Laumbs löp 1976, Arnt Haakestads Minnelöp i Drammen (2 ggr), Sven O Perssons Minne och Svensk-Norska loppet på Romme. Dessutom var han tvåa i Jacob Meyers pokallöp.

Fröyvar (e. Granvar u. Årnseth Fröya e. Årnseth Rauen) gjorde hela 287 starter, varav 89 slutade med seger. Han noterade 1.26,8k och tjänade 594 668 NOK. Av hans drygt 100 avkommor blev Gaute, Alm Hadar, Fraun Fresken, Buås Per och Steggvar de mest framgångsrika.

Modern Årnseth Fröyas barnaskara omfattade tolv travare. Bland dem Fröy Rigel, Fröy Prinsessa och Fröy Viking.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt