Torinell

Torinell

Trots sin stora lekamen – 530 kilo som treåring – visade sig Torinell på styva linan i ett tidigt skede. Han var överlägsen i Umåkers Stora Treåringslopp och satte 1966 svenskt rekord för hingstar och valacker med 1.35,9 på hemmabanan Umåker. Samma år segrade han i Torpgärdans Stora Fyraårslopp, men var tyvärr inte anmäld till Östersunds Stora Fyraårslopp. Annars hade nog segrande Prick & co fått se bakhovarna på stöcksjöhästen. Som äldre kämpade Torinell mot de allra bästa och noterade sig för en del fina placeringar i större lopp utan att kunna sätta pricken över i:et.

Slutfacit för Torinell (e. Torvinn u. Minella e. Remin) blev 74 segrar på 285 starter, 218 350 SEK i insprungna pengar och ett rekord på 1.29,4k. Han ägdes av Ellen Söderlind, Stöksjö och var uppfödd av Erik Eriksson, Hammerdal. Den sistnämnde ägde utmärkta fölstoet Lillemor, vilken lämnade Torinells mor Minella, 38,0/30 860 SEK. Minella i sin tur blev mor till Skapmin, vinnare av Östersunds Stora 4-åringspris 1969, men hennes övriga avkommor (totalt tio) höll inte samma kvalitet förutom det stora undantaget Torinell.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt