Menu 

Seterprinsen

Seterprinsen

Slitstarke Seterprinsen (194 starter), vars karrär omfattade åren 1987-1995, radade inte upp några storloppssegrar men gick till tops i flera halvstora löpningar såsom Magnus Landås Äreslöp (Bergen), Foruspokalen, Nordsjölöpet (Bergen) och Haakestads Minneslopp (Jarlsberg). Han var dessutom trea i Vinvaras Äreslöp. Totalt prang han in 1 131 226 NOK och noterade rekordet 1.24,4ak.

Uppfödare till hingsten (e. Säterbest u. Salina e. Saliff) var Odd Fröshaug, Trögstad och han ägdes av Stall Prinsen (Kåre Kirkeby, Slemmestad. Han uttnyttjades sparsamt i aveln. Av hans tio avkommor startade endast två utan att göra något större väsen av sig.

Moder, elitstoet Salina, född 1969, gjorde 118 starter, vann sex lopp och sprang in 76 600 NOK. Hon utmärkte sig framför allt genom avkommornas höga startfrekvens, endast en av 13 förblev ostartad.  Många av avkommorna gjorde också väl ifrån sig på travovalerna.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt