Menu 

Prins Silver

Prins Silver

Prins Silver var en produkt av Johannes Johansson, Ed, en gedigen och segerrik tränare som födde upp 26 hästar. Sönerna Leif och Bernt (den senare tragiskt omkommen i alltför tidig ålder) följde i faderns fotspår och  visade stort kunnade både som tränare och i sulkyn. Bernts debut skedde med just Prins Silver på Årjängstravet och slutade med en andraplacering medan Leif segrade i Erik Perssons Memorial 1956 med den svartbrune valacken.

Prins Silver (e. Solo u. Svarta e. Vangnar), född 1950, visade även framfötterna vid ett antal snabbloppssegrar i Värmland/Dal (13 stycken 1959), och gjorde strålande insatser som tvåa efter omöjlige Steggbest under marknadstravet i Årjäng och som tvåa efter sedermera utslagna Runsy i Åmål. Han travade som snabbas 1.32,0 och tjänade 85 570 SEK.

Modern Svarta fick sex avkommor, varav fem kom till start. Svarting, född 1957, blev den vinstrikaste med 101 615 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt