Menu 

Nic

Nic

Nic (e. Jerker u. Hjalla e. Stegg) var en lysande som unghäst. Han travade 1.38,5 som 3-åring och var kullens bästa i konkurrens med Lorett. Som 4-åring utvecklades han ytterligare och blev årgångens suverän med bland annat ett norskt rekord på 1.30,3. Senare vann han Lars Laums Löp innan han sattes i avel. Hans prissumma slutade på 105 125 NOK och han noterade som snabbast 1.30,3m.

Nic , född 1965, var uppfödd av Gudmund Borstad, Björkelangen, Norge och ägdes av Terje Borstad på samma ort. 1982 importerades han till Sverige och fick såväl här som tidigare i Norge många avkommor dock utan det genomslag i avel som många förväntade. Bland hans avkommor kan nämnas Best Nic, Sterk Stord, Bert Nic, Runic och Arabella.

Modern Hjally lämnade förutom Nic sex avkommor av vilka fem kom till start. Ingen av dem, förutom Nixen, lämnade något bestående minne.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt