Menu 

Kipmin

Kipmin

Kipmin föddes 1973 hos Mari Vik i Halden och ägdes av Jaeren Dölehestlag i Undheim. Med Carl Wollebaek i sulkyn firade hästen storartade triumfer huvudsakligen i yngre år. Bland större segrar kan nämnas Kriteriet, Derbyt, Kongepokalen, Th Gjölstads Minnelöp, Arne Lunds Äreslöp och Nils Östbys Minnelöp. Hans rekord blev 1.31,8k och vinstsumman 278 365 NOK. I aveln har han lämnat Vymin, Storm Stord, Branit, Trons Ruggen och Kipmon.

Fadern Donno, 30,0k/138.375 NOK, fick många dugliga avkommor men ingen med direkt stjärnstatus. Kari Prinsen, Donnalett och Donno Liv tillhörde de bättre. Modern Mindi däremot är en av topparna när det gäller norska fölston med avkommor som Pilmin och Bestmin, bägge elithästar och förvärvare av rang.

/ Erik Widén

En kommentar till “Kipmin”
  1. Hei! Her burde vel også Eldon vært nevnt som en av Donnos avkom. Eldon som er far til bla. Spikdona,som igjen er mor til selveste Spikeld.

    svenna |skrev den 9 februari, 2019 klockan 13:28

Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt