Menu 

Sagi Knut

Sagi Knut

Elitkampen på Solvalla 2001 skulle enligt de flesta stå mellan svenske Järvsöfaks, finske Viesker och norske Spikeld. Dessa  bildade även tättrio genom sista kurvan. Men mitt på upploppet ändrades scenariot fullständigt; Spikeld tröttnade, Järvsöfaks galopperade och strax före mål fick Viesker ge sig för en starkt spurtande Sagi Knut.1.21,2 blev segertiden och oddset uppgick till närmare 40 gånger pengarna.

Sagi Knut (e. Alm Svarten u. Glans Tora e. Slogum Tor) kunde även lägga segern i Vintilla-travet till sin meritlista, men annars blev det mest ett flertal fina platsplaceringar i de större loppen.

Anne-Gurine Knutsen, Skjold var såväl uppfödare som ägare till hästen, vars prissumma kom att uppgå till 3 003 854 NOK. 37 segrar på 174 starter och ett rekord på 1.21,2, satt i det ovan nämnda loppet, kan också bifogas som fakta.

Hulte Tilda

Hingstens karriär som beskällare blev rumphuggen då han miste sin betäckningsrätt år 2000 på grund av ringfot. I Norge fick Sagi Knut 16 avkommor. Sju kom till start med Åspe Knut, 27,9m/235 500 NOK, som den vinstrikaste. 15 avkommor lämnade han i Sverige, varav åtta startande. Hulte Tilda ,22,7k/1 622 500 SEK, och Hallsta Asterix, 24,3k/585 300 SEK blev de mest framgångsrika.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt