Menu 

Fixglada

Fixglada

Erik Johansson, Smedjebacken födde upp, ägde och tränade ett knippe kapabla kallblod unde 60- och 70-talet assisterad av sönerna Olle och Villy. Den största segern för stallet kom 1963 då Skogsdrutten vann Svenskt Mästerskap.

Fixglada (e. Urdsönn u. Solglada e. Solo) var en annan stjärna, som för Olle vann 73 segrar och tjänade 240 725 SEK. Hon deltog flitigt i de allra största loppen med framskjutna placeringar och gick bland annat till topps i Erik Perssons Memorial 1972. Andraplatser blev det i Sven O. Perssons Minne (2ggr), Th. Egnells Memorial och Jon Olssons Minne. Fixglada var välstammad men fick dessvärre inga egna föl.

Fadern Urdsönn var en kapabel snabbloppstravare som dock kom i skymundan av dåtidens gigant, Steggbest. Han kördes oftast av Karsten Buer. I Norge har han lämnat välkände Hallingkongen och i Sverige Skogsdrutten.

Solgladas mor Fix Maja lämnade SM-vinnaren och landslagshästen Fixola, och själv fick hon flera dugliga travare med Tryggson som den vinstrikaste efter Fixglada.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt