Menu 

Slogum Jarl

Slogum Jarl

Norges första kvinnliga travtränare, Liv Haslie, som numera passerat 70-årsgränsen, firade många triumfer med Slogum Jarl om vilken hon uttryckte sig sålunda: ”Han var noe helt spesielt. Generelt har jeg ikke tro på at man kan prate med hestene, men med Slogum Jarl var det noe annet. Jeg er helt sikker på at han forsto hva jeg sa, og jeg forsto ham”. För Liv Haslie vann hästen Kristianiapokalen på Bjerke och var tvåa i Norsk Travderby 1978. En annan seger kom i Gunnar Lensberg AS Pokallöp på Jarlsberg och 1982 var han tvåa i Svensk-Norska loppet på Romme efter omöjlige Lapp Nils.

Slogum Jarl (e. Brage u. Slogum Jenny e. Sjur) tillhörde en skara välstammade hästar som familjen Johnsrud under en lång tid födde upp på Slogum gård i närheten av Lilleström nordost om Oslo. Han fick rekordet 1.26,3ak och tjänade 757 464 NOK.

Brage

Fadern Brage blev flitigt utnyttjad i aveln och producerade avkommor som Bayi, Slogum Tron och Lundbläsen. Slogum Jenny fick förutom Slogum Jarl tre avkommor och alla blev dugliga travare. Morfadern Sjur lämnade flera goda travare såsom Dally Sjurson och Haakesjur. Bland Slogum Jarls egna avkommor kan nämnas Slogum Stina, Spiki och Kilde Prins.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt