Menu 

Alm Viktor

Alm Viktor

Alm Viktor (e. Rigel Jo u. Bleikli Terma e. Alm Svarten) var en unghästtalang som redan som tvååring travade 1.35,6v i sin enda start. Som treåring noterade han 1.27,3a och tog fem segrar och som fyraåring satte han norskt rekord med 1.23,0vk. Han segrade i Kongepokalen och Kåre Krosbys minnelöp samt i ett kval till Derbyt.

Från och med sexårssäsongen planade utvecklingskurvan ut och hans framträdanden tills sista starten i oktober 2009 blev något av en besvikelse.

Alm Viktors stam gick inte av för hackor. Rigel Jo var en ännu större unghäststjärna än sonen och har i aveln bland annat lämnat Lundås Emelie, Storm Jo, Frisli To Jo, Kjöstad Jo och Alm Rau Jo. Bleikli Terna travade som snabbast 1.28,4a och vann i 12 av sina 70 framträdanden. Hennes hittills främsta avkomma är Alm Rau Jo 26,2k/2 080 962 NOK.

Alm Viktor är när detta skrivs (maj 2013) i full verksamhet som avelshingst. Hans klart bästa avkomma hittills är Dotterud Teddy. Några andra relativt framstående är Lannem Siv, Solör Stegg och Smed Viktor

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt