Lassas Lavin

Lassas Lavin

Lassas Lavin var en familjehäst i ordets rätta bemärkelse. Roger N Olsson körde honom framför släde mitt i julskyltningen i Hudiksvall och deltog i Tomteservice i Näsviken. Roger körde honom också i de flesta loppen och hästen gjorde honom sällan besviken. När det var tävlingsdags var han ivrig och ganska hård, men aldrig dum. Såväl i Delsbo som på norrlandsbanorna var den den stickelhårige fuxen en välsedd travare, som dessutom blev landslagshäst och startade både i Norge och Finland.

Lassas Lavin (e. Toddy u. Lavina e. Hallingkongen) var uppfödd av John och Elisabet Olsson och ägdes av Kerstin Olsson. Han noterade rekordet 1.22,6k och sprang in 1 312 927 SEK. Modern Lavina, 1.29,8m/190 375 SEK, startade 173 gånger varav 17 slutade med seger. Hon har sju avkommor varav sex har startat. Denvinstrikaste efter Lassas Lavin är Lassas Lavior, 110 250 SEK. Lavina är även mormor till Lärkan.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt