Menu 

Sjefen

Sjefen
Sjefen visade redan som tvååring sin tidiga talang genom att i sin enda start segra på 1.38.3. Som treåring vann hann 12 segrar på 15 försök och tjänade fina 785 000 NOK. Nils Östbys minneslopp, Sörlandets 3-års cup, Spenters Äreslöp och Nils A. Skjolds Äreslöp tillhörde de lopp han gick segrande ur. Under fyraårssäsongen gick han till topps i 4-årsstjernen, Vinvaras Äreslöp och Svenskt Travderby. Som äldre fick han betydligt svårare att hävda sig i större sammanhang och noterade endast tre vinster på 36 starter.

Sjefen (e. Elding u. Stjernetine e. Toddy) föddes 1996 hos Per Johannes Nöklestad, Fredrikstad och ägdes av Amund Kvåle, Fannrem. Han travade som snabbast 1.24,5v och 1.23,4a. Den totala prissumman blev 1 829 898 NOK och hans 64 starter resulterade i 23 segrar.

Tin Tveiten

I aveln har den 150 centimeter höge hingsten hittills inte övertygat. Grindstad Jahn, Sjefsbrunen och Tin Tveiten är de framgångsrikaste i Norge och i vårt land har Love, Aspe Olov och Nordglöd visat framfötterna.

Fadern Elding lämnar jag därhän. Hans renommé som beskällare är ju allomvittnad. Modern Stjernetine, fallen efter ett av Norges bästa fölston, Solbergstjerna, fick 14 avkommor med Stjernesiri och Gullsvarten som de vinstrikaste efter Sjefen.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt