Menu 

Briskebyrappa

Briskebyrappa

Briskebyrappa (e. Rappfot u. Bleikli Stjerna ee. Sent Best) var verkligen en hedershäst i ordets rätta bemärkelse. ”Järnladyn” startade 277 gånger, vann 41 lopp och tjänade 2 976 874 NOK. Hon visade aldrig någon hälta och behövde inga ingrepp från veterinärer. Hennes tävlingskarriär sträckte sig från tre till 15 års ålder i såväl trav framför sulky som monté och hon räknas som en av de allra främsta stona i norsk kallblodssport genom alla tider. Bland hennes storloppssegrar kan nämnas DNTs 4-årsseire för ston), Arne Sems minneløp, Lars Laumbs løp, Trygve Diskeruds minnelø och Norgesmesterskapet for kaldblodshopper (2010 och 2011).

Briskebyrappa var uppfödd av Anna Elise Briskeby, Roa och ägdes och tränades av Dag Erik Raastad, Roa. I sulkyn satt Per Oleg Midtfjeld eller Olav Mikkelborg och i sadeln skötte Hanne Borgli med bravur tyglarna.

Modern Bleikli Stjerna var produktiv och fick inte mindre än 13 avkommor. Briskebyjenta blev den klart vinstrikaste och sedan följer Briskeby Jenta, 803 400 NOK, Briskeby Kvikk, 606 315 NOK och Briskar, 206 200 NOK.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt