Menu 

Dally Prinsen

Dally Prinsen

Dally Prinsen, född 1958, (e. Stegg u. Dally Mjölner e. Mjölner) hade samma mor som fenomenala Dally Bausen (e. Baus Tryggsön), trefaldig landskampsvinnare och en av de allra främsta bland kallbloden under 60-talet. Han ägdes av Carsten och Turid Margrethe Aanerud, Aurskog och var uppfödd av Marie Solberg, Askim. I sulkyn satt bland annat Svend Hansen, Per Rakkestad och Martin Hoel.

Dally Prinsen nådde långtifrån samma höjder som Dally Bausen, men sprang in på den tiden goda 140 405 NOK och noterade 1.29,9k. Han segrade i T.H. Gjölstads Minneslopp och Jarlsberg Elitelöp. Som avelshingst gjorde han sig främst bemärkt som morfar. Slogum Tora (mor till Slogum Tor och Slogum Tron), Finstad Stjerna (mor till Finstad Per) och Marielle (mor till Gaute och Braute) är några av hans döttrar som satt spår i norsk kallblodsavel. Sissline och Hege Prinsen är några andra av hans dugliga avkommor.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt