Menu 

Atom Lynet

Atom Lynet

En enda gång fick jag uppeva Atom Lynet under hans tävlingskarriär. Det var under en storloppsdag på Biri då han på ett imponerande sätt spurtade ner Lykke Knut i ett montélopp (se bild nedan). Atom Lynet, född 1999, (e. Elding u. Åslill e. Elnett) med samma mor som Atom Vinter tävlade till en början i regi Arve G. Blihovde utan större framgång, men tände till hos Cato Antonsen 2005 med 12 segrar på 16 starter. Så småningom övergick han att huvudsakligen starta i monté och blev en de bästa kallbloden Norge dittills haft under sadel. Han blev Nordisk mästare i monté och vann dessutom flera V75-lopp.

Atom Lynet

Atom Lynet gjorde totalt 206 starter resulterande i 47 segrar, 33 andra- och 21 tredjeplatser. Hans prissumma slutade på 1 686 945 NOK och som snabbast travade han 1.22,1ak. Uppfödare var Arve G. Blihovde, Svingvoll och ägare Per Jörgensen, Grimstadholmen. Han gjorde sin sista start i januari 2013.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt