Menu 

Herding

Herding

Herding (e. Molyn – u. Lomsjenta e. Bjarne) föddes 1944 i Östlandet men hamnade som treåring i Rogaland hos Adolf Idsöe på Forus. Han sålde sedan hästen vidare till Martin Hove, Klepp. Herding startade företrädesvis på Forus där han vann många lopp och lade beslag på Foruspokalen, Vestlandsk Mesterskap och Vårlöpet. I mars 1952 blev han såld till Sverige där han efter avslutad tävlingskarriär tjänstgjorde i aveln. Herding segrade i 21 av sina 80 starter och fick rekordet 1.36,6m. Hans slutliga prissumma blev 22 775 SEK

Kvisslebrun

Herdings produktion i aveln omfattade 361 avkommor (353 svenskregistrerade). Helt outstanding bland dessa var högkapable Kvisslebrun, vilken tillhörde de bästa i Skandinavien under några år på 60-talet. Andra som gjorde det bra lite mer i skymundan av denne var Bingelsjäntan, Aspnäs Blända och unghäststjärnan Herja.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt