Menu 

Aabyvinna

Aabyvinna

Aabyvinna (e. Lövevinn u. Åbya e. Stegg) var en hedersmärr som gjorde inte mindre än 314 starter av vilka 65 slutade med seger. För det mesta satt John Torp i sulkyn och trönderekipaget kunde efter avslutad karriär notera sig för följande storloppssegrar: Erik Garbergs Äreslöp, Steggs Äreslöp (3ggr), Trönderpokalen,  Kallblodslandskampen 1969, Lars Laumbs löp, Bjerkebanens utslagningslopp, A.N. Funnemarks Minnelöp och Drammen Kommunes Pokallöp.

Aabyvinna var uppfödd av Tora Enger, Lena och ägdes av John Skarpnes, Leinstrand.Hon skrapade ihop 279 489 NOK på sitt konto och fick rekordet 1.29,5k.

Aabyvinna var ostartade Lövevinns (e. Vinvar) enda avkomma. Modern Åbya lämnade elva avkommor av vilka några blev hyggliga travare, dock utan att komma i närheten av Åbyvinnas prestationer. Aabyvinnas barnaskara omfattade åtta djur. De flesta hade vissa framgångar på travbanan, men ingen nådde snabbloppsnivå.

 

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt