Menu 

Gam Vinter

 

Gam Vinter

 

Gam Vinter debuterade som treåring, tjänade knappt 90 000 NOK och tog tre segrar på åtta starter. Som fyraåring etablerade han sig i kulltoppen med fyra segrar och fyra andraplatser på 18 starter. Största meriten var nog andraplatsen efer Kjöstad Jo i Derbyt. Som äldre vann han bland annat FW Ramslands Äreslöp och höll sig långt framme i ett flertal större lopp även i vårt land. När han avled 2010 var hans prissumma 2 810 473 NOK och han fick rekordet 1.20,9ak. På bilden rattas han av Örjan Kilström.

 

Gam Vinter (e. Atom Vinter u. Gam Jerka e. Lund Jerker) föddes upp och ägdes av Karl Gamme, Gran. Som avelshingst fick han endast små kullar mellan 2002 och 2008. Klart framgångsrikast hittills är Stjernedröm, född 2007, med över en halv mijon insprunget.

 

Modern Gam Jerka, även hon uppfödd av Karl, travade som snabbast 1.26,3ak och tjänade 40 900 NOK. Hon fick fem avkommor, varav endast Stolt Rigel, förutom Gam Vinter, visat framfötterna.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt