Solnell

Solnell

Solnell (e. Solo u. Nelly II e. Eivin) var en flitig och framgångsrik deltagare i de nordsvenska snabbloppen i Mellansverige under 60-talet. Förutom segern i T. Egnells Memorial 1965 och dubbla triumferna i Erik Perssons Memorial (1963 och 1965) erhöll han framskjutna placeringar i flera större lopp. Ett av dessa var Egnells 1967 där han utmanade norska stjärnan Vinvara ända in på mållinjen. Totalt sprang han in 174 880 SEK och fick rekordet 1.32,0.

Hästens ägare, tränare och körsven, Nils Gustafsson, Ärtemark, uppmärksammades av dåtidens publik för sina spårsnåla och taktiska styrningar vilket inte tillhörde vanligheeterna när det gällde kallblodskuskar på den tiden.

Modern Nelly II lämnade några hyggliga avkommor, men ingen i klass med Solnell.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt