Menu 

Sörsätra

Sörsätra

Sörsätra (e. Skogsdrutten u. Brosätra e. Säterbest) tävlade framgångsrikt omväxande i Sverige och Norge med ett flertal olika körsvenner. 1995 vann hon Säterbest Minne på Solänget med Åke Svanstedt i vagnen, och samma år rattade Olle Goop henne till seger i Solos lopp på Åby. Året därpå skötte Carl-Eric Lindblom tömmarna när hon gick segrande ur Erik Perssons Minneslopp på Årjäng och 1997 var det Magnus Helland som satt i sulkyn vid triumfen i Dronningpokalen på Sörlandets Travpark.

Uppfödare till Sörsätra var Mikael Johansson, Årjäng och ägde gjorde Silvia Karlsson på samma ort. En dryg miljon blev det i intjänade pengar och rekordet skrevs till 1.23,3ak.

Sörsätra fick inga egna föl. Av Brosätras inte mindre än 15 avkommor utmärkte sig, förutom Sörsätra, Brosäter och Pilsätra. Längre bak i satmmen hittar vi mormorsmor, Solglada, vilken producerade flera kapabla avkommor, bland annat Tryggson och Solglada.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt