Menu 

Cenoretta

Cenoretta

Cenoretta var ett kapabelt sto som särkilt på hemmabanan Östersund skördade stora framgångar. Hon deltog i Kallblodslandskampen på Bjerke 1967 där hon slutade och vann Lansdelskampen Leangen-Östersund såväl 1964 som 1966. Cenoretta (e. Remin u. Cerana e, Ceres) var uppfödd av Gunnar Nilsson i Brunflo och ägdes av Stall Penol (Inger Gunnarsson) på samma ort. 59 av hennes 218 starter slutade med seger och hon noterade som bäst 1.31,9k. Prissumman blev 137 815 SEK.

Remin

Fadern Remin var på sin tid en toppbeskällare trots alltför låg fruktsamhet. Bland hans avkommor märks Hamra, Remino, Merkur, Refuxa, Pålmi och Majnetta. Cerana fick fem avkommor. Cenoretta var den enda av betydelse. Själv fick Cenoretta två avkommor, Ceretti 35,7k/38 900 SEK och Cegetta 27,2ak/438 605 SEK  Den senare vann bland annat Vårbjörken på Umåker 1984 och tränades en tid av Lars Lindberg.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt