Menu 

Kinge Balder

Kinge Balder

Kinge Balder (e. Slogum Tor u. Kinge Terna e. Gransbest) var helt outstandig som 3-åring då han vann 12 av 13 starter med Kriteriet som höjdpunkt. Han sattes in i aveln redan som 4-åring, vilket dock resulterade i att han blev öm i bakpartiet och slutade fungera.

Inför Derbyt lyckades man efter laser- och akupunkturbehandlig hjälpligt få honom i tävlingsmässigt skick. Han inledde loppet med en rejäl galopp, men kom igen och vann trots tredjespår sista varvet för Gunnar Diskerud.

Som 5-åring fick han ett viloår och betäckte närmare 100 ston men avled inför en tänkt comeback som sexåring efter att ha fått blodmask. Han segrade i 17 av sina 19 starter och tjänade 536 165 NOK. Rekordet blev 1.31,0ak.

I aveln hade Kinge Balder ingen större framgång. Några av undantagen var vinnaren av det svenska derbyt, talangfulle Slogum Jim, samt Lund Blessa 29,2ak/658 910, mor till Moe Tor och Moe Vilja, vilken i sin tur lämnade Moe Odin.

Slogum Tor

Fadern Slogum Tor, 25,8ak/822 760 SEK, derby- och landskampsvinnare, var en gigant både på banan och i aveln. Kinge Terna lämnade flera goda travare, bland annat Lykkefot 23,8k/940 855 NOK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt