Menu 

Ede Tron

Ede Tron

Ede Tron

Ede Tron var kanske inte någon skönhetssupplevelse när han i knackigt trav och nästan helt i avsaknad av speed beträdde landets travbanor. I händerna på Åke Sundberg stod han dock för en del prestationer som inte gick av för hackor. Hans styrka visade sig nämligen några gånger segergivande mot motstånd som kunde tyckas övermäktigt. Felfri och utan häftigare tempoväxlingar slog han flera namnkunniga motståndare såväl inom riksspelet som i Västerbergslagens lopp 1990.

Ede Tron (e. Slogum Tron u. Janalora e. Janar), född 1985 var både uppfödd och ägd av Gösta Haglund, Hagfors. Hans rekord blev 1.25,2k och prissumman slutade på 928 540 SEK. Åke Sundberg, som mestadels fanns vid tömmarna, är ingen duvunge inom travsporten. Han närmar sig pensionsåldern, men kan se tillbaka på nästan 2000 segrar och sju championat på Lindesberg. Hans framgångar med Molnets Broder och skrällsegern i V64 med Florida Wind (217 gånger pengarna) inte att förglömma.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt