Skarvar

Skarvar

Med samma pappa som dåtidens kallblodskung Alm Svarten och en av de främsta inom svensk kallblodssport, Svinten, var förutsättningarna rent stammässigt goda

när Skarvar såg dagens ljus 1977. Som treåring blev det nio segrar på 14 starter med triumfen i Årjängs Stora Nordsvenska Treåringslopp som främsta prestation. Nu kunde han inte riktigt leva upp till mångas förväntningar men skrapade i alla fall ihop 446 250 SEK på sina 151 starter (38 vinster) och noterade 1.26,0k.

Skarvar var uppfödd av Roland Sjödin och Stig Olofsson och kördes oftast av den förstnämnde. Ägare var Siv Sjöberg, Bonässund och senare (som avelshingst) Gerth-Ove Karlsson, Heby. Storloppsmässigt torde segrarna i Midnattspokalen på Dannero 1986 och 1987 vara de mest meriterande. 1986 tog förresten Jan Norberg sin första V75-seger med hästen i Gävle.

Granvar

Skarvar (e. Granvar u. Skarpa e Skarphedin) erhöll som premierad värdebokstaven B och blev far till 92 travare. Ingen av dem nådde elitnivå, men Brännas Castor, Järvar och Golan Tabac blev tämligen framgångsrika. Skarvar är även morfar till Månprinsen A.M.

Av Skarpas nio avkommor var det bara en som inte kom till start. Topptravaren Svinten är den vinstrikaste med 4 706 570 SEK före slitaren Karpen (357 starter) 922 455 SEK.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt