Dublan

Dublan
Dublan var en trogen slitare i de norska snabbloppen utan att gå till topps i några av de allra största loppen. Hestieierkanna på Leangen och Tröndersk Mesterskap lade han dock rabarber på, och dessutom var han tvåa i såväl Meyern som Tröndelagspokalen. Hästen gjorde inte mindre än 346 starter trots att han debuterade först som 5-åring. 56 segrar blev det, ett rekord på 1.24,1ak och intjänade 1 428 987 NOK.

Mera känd numera än hästen är hans ägare/tränare/körsven Hans Petter Kvåle som bedriver uppfödning och avelsverksamhet i Skogbygda. Han har varit medlem i DNT (det norska travsällskapet) i många år och en drivande kraft vid uppbyggandet av Orkdal Travpark.

Dublan (e. Reitlappen u. Dubmini e. Bestmin) fick över 500 avkommor av vilka kan nämnas Storelan  25,6ak/1 436 000 NOK, Golan 24,2ak/1 137 616 NOK, Tufflan 23,3ak/1 100 406 NOK och Jo Porta (kriterievinnare).

Reitlappen (e. Lapp Lars) 29,4am/140 247 NOK tillhör inte de bättre beskällarna i Norge. Dublan är hans, och även Dubminis (fick fyra ättlingar), klart bästa avkomma.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt