Babsson

Babsson

Förutom segern i Paul Oscarsons Minne på Bergsåker lyser storloppstriumferna med sin frånvaro när det gäller Babsson, vilket återspeglas i statistiken –  28 vinster på 140 starter. Däremot höll sig hingsten långt framme i ett flertal lopp av hög dignitet såsom andraplaceringar i Svenskt Kallblodsderby och Kallblodslandskampen samt en tredjeplats i  Jämtländskt uppfödningslopp. Hans rekord blev 1.22,0ak och prissumman 1 660 794 SEK.

Babsson (e. Lill Babsen u. Halling Kuta e. Hallingkongen) var uppfödd av Harry Ohlsson, Hudiksvall och ägdes av Stall Babsson. Han gjorde sin sista start i juli 2010. Av hans 59 avkommor är det två som klart höjer sig över mängden, Järvsö Harry 22,3ak/1 604 441 SEK och Pelle Babs 22,6ak/1 044 920 SEK.

Lill Babsen

Fadern Lill Babsen (e. Säterbest u. Järvsöjäntan u. Jäntungen), född 1979, 27,5m/389 385 SEK vann i drygt hälften av sina 88 starter. Halling Kuta tjänade endast 11 000 SEK på sina 29 starter. Av hennes tre avkommor var det bara Babsson som kom till start.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt