Menu 

Klang

 

Klang

 

Klang inledde sin karriär på Nesttuns 500-metersbana vid Bergen där han efter strålande insatser kom att stå med hopplösa tillägg och så småningom flyttades till Brede Killingmo på Östandet. Nu vidtog en synnerligen framgångsrik karriär som innefattade segrar i Jacob Meyers pokallöp, Tröndelagspokalen, Norsk Mesterskap och Svensk Norska Kallblodslandskampen. I det sistnämnda loppet var han dessutom tvåa vid två tillfällen. Han blev den första kallblodshäst i historien som passerade 500 000 i insprungna pengar.

Klang, född 1964 (e. Sjur u. Klangi e. Attilovar) var uppfödd av Arne J. Rögeberg i Drammen och ägdes av Paul Ström, Strusshamn. Han kördes under sina glansdagar av Brede Killingmo, en nestor i norsk travdport, ofta kallad ”Kallblodskongen”. Brede som tagit över 2000 segrar är nu i 80-årsåldern, men tränar fortfarande hästar vid Bruvollen Travbane i Aurskog. Några kanske minns honom när han vann Sven O Perssons Minne i Östersund bakom Rappfot.

Klang var den klart bäste av Klangis 12 avkommor av vilka sex kom till start. Sjur lämnade flera goda travare såsom Dally Sjurson, Haakesjur och Slogum Jenny (mor till Slogum Jarl).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt