Tryggson

Tryggson

Tryggson, född 1956 (e. Baus Tryggsön u. Solglada e Solo) inledde sin karriär hos Bernt Johansson, en av västsveriges bästa tränare och körsvenner, vilken dessvärre omkom i en trafikolycka 1966. Det blev flera meriterande segrar innan hästen hamnade hos ännu en travprofil, inte minst inom kallblodssporten, Willy Johansson i Smedjebacken, för vilken han bland annat vann Solos Lopp på Åby. Totalt sprang den gråsvarte valacken in 153 200 SEK och fick rekordet 1.31,1k.

Morstammen till Tryggson gick inte av för hackor. Solglada (39,5m/23 840 SEK) fick tio avkommor, varav endast en ej kom till start. I barnakullen kan nämnas Glandin, Fixglada och Solmia. Mor till Solglada var Fix Maja, som lämnade Fixola.

Baus Tryggsön

Baus Tryggsön, född 1941, var själv en god tävlingshäst som på sin tid tjänade 98 885 NOK och travade 1.32,4k. I aveln har han bland annat lämnat Spiko, Kvit Baus och Dally Bausen.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt