Saran Salama

Saran Salama

Saran Salama är utan tvekan en av Finlands bästa travare under 2000-talet. I vårt grannland har man slagit fast att hästen på sitt konto har inte mindre än 44 storloppstriumfer och det skulle bli alltför omfattande att nämna dem alla. Han har även tampats med kallblodseliten i Sverige och Norge med god framgång. Själv minns jag honom bland annat från Nordisk Elitkamp på Eskilstuna 2007 där han visserligen fick ge sig för Moe Odin och Järvsöfaks, men stod för en strålande insats.

Nordisk Elitkamp 2007

Saran Salama (e.Kihin Muisto u.Vipoe.Vieteri) lade skorna på hyllan efter 2010 års säsong. Han hade då på 201 starter tagit 63 segrar och uppnått prissumman 830 906 EUR. Hans snabbaste tid blev 1.20,2ak. Ägare till hästen var Sara-Julia Perttunen och han var uppfödd av Tapio Perttunen, vilken även körde i de flesta av hästens starter.

316 registrerade avkommor finns efter hingsten till dags dato.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt