Menu 

Lykkebron

Lykkebron

Mitt första intryck av Lykkebron fick jag under en provstart till ett 3-åringslopp på Jarlsberg då Kjell Håkonsen lät den bildsköne hingsten sträcka ut över upploppet. Oslagbar, tänkte jag i mitt stilla sinne, och det visade sig också då hästen senare vann loppet i överlägsen stil. Dessvärre visade sig mina och många andras  förhoppningar komma på skam då Alm Svarten-sonen av olika anledningar inte mäktade fullfölja den synnerligen löftesrika unghästperioden som innefattade segrar i såväl Kriteriet som Derbyt. Det blev endast 25 starter (15 segrar) för hästen och 1 128 470 NOK på kontot.

Modern Stjerne Vira (e. Jahn Sjur) fick inte mindre än 16 avkommor, men ingen av Lykkebrons kapacitet. Som avelshingst blev Lykkebron en besvikelse trots många avkommot på båda sidor on Kölen. Lykketinder är vad jag erfarit den ende som blivit miljonär.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt