Trollfager

Trollfager

Trollfager (e. Troll Jahn u. Liana Best e. Listjärn) såg dagens ljus hos Sven Haglund i Munkfors, en av många skickliga kallblodstränare i Klarälvsdalen som bar detta efternamn. Han hade oturen att vara jämngammal med Järvsöfaks och var förresten granne och bästa vän med densamme under en lång tid av sin karriär som omfattade åren 1997-2008.

Robert Berg, Håkan Skoglund, Jan-Olov Persson, Thomas Lönn, Stefan Arvidsson och Örjan Kilström (se bild) är några av de kuskar som suttit bakom den starke men entaktade hästen, vars aktion ofta lämnade en hel del övrigt att önska. Tränade gjorde Thomas Lönn, Jan-Olov Persson, Robert Berg och Ove Svedin i nämnd ordning. Hästens 194 starter resulterade i 31 vinster och 45 andraplatser, många efter just Järvsöfaks. Han fick rekordet 1.21,8ak och tjänade 3 430 749 SEK.

Trollfager var tvåa i SM fyra gånger och trea två gånger. Dessutom slutade han tvåa i Kallblodslandskampen vid två tillfällen och segrade i Svintens lopp på Solvalla och Midnattspokalen på Dannero.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt