Menu 

Spenter

Spenter

Spenter vände på sin tid upp och ned på alla kända begrepp om unghästprestationer inom kallblodstravet då han inledde sin karriär. Redan i årets första 3-åringslopp 1955, som han vann överlägset, satte han norskt rekord, vilket han senare av bara farten putsade till fantastiska 1.36,7. Han blev en elithäst även som äldre, men inte tillnärmelsevis så framgångsrik som under unghästtiden. Av hans segrar kan nämnas Kriteriet, Derbyt, Kongepokalen och Lars Laumbs Löp.

Spenter (e. Molyn u. Toftestjerna e. Toftegubben) var uppfödd, ägd och oftast körd av Ivar Larsen, Halden. Han fick rekordet 1.29,3 och tjänade 99 300 NOK. Bland hans avkommor finns Kilde, Spikar, Bausing, Strandsprett, Best Spent och Spent Jakken (far till Toddy). På Bjerke har han fått ett lopp uppkallat efter sig: Spenters Äreslöp.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt