Menu 

Eldsiri

Eldsiri

Jan-OlovPersson-tränadeEldsiri, importerad från Norge 2008, inledde sitt tävlande på ett imponerande sätt. Som 3-åring resulterade henns 17 starter i 11 segrar, däribland Kriteriestoet på Dannero och Hoppekriteriet i Norge. I det kallblodiga Derbystoet fick hästen stryk av Horgen Bente, men körande Ulf Olsson menade att Tom Erik Solberg bakom den förstnämnde kört alltför snävt. Revanschen kom i Hoppederbyt där Eldsiri gjorde processen kort med Ness Tjo Alma och Horgen Bente.

Kriteriestoet 2009

Efter endast tre starter som 5-åring beslutade man att ta henne till aveln då det fanns alltför få lopp för henne för enbart ston och alltför tufft att tampas med hingstar och valacker med tanke på hennes höga prissumma.

Eld Siri (e.Järvsöfaksu.Stjernesirie.Elding) var uppfödd av Liv Bävre, Kvisvik, Norge och ägdes av Lennart Bäwerholm. Hon noterade rekordet 1.28,0m och sprang in 943 500 SEK. I sulkyn satt förutom Ulf Olsson även Jan-Olov Persson och Hans Petter Tholfsen. Modern Stjernesiri är när detta skrives fortfarande aktiv i avelsboxen och har bland annat lämnat lovande Rognfaks (e. Voje Faks).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt