Solpavin

Solpavin

Solpavin ansågs som importerade Pavins största löfte när han på midsommardagen 1960 som 3-åring raderade ut Minellas och Solbergsguttens rekord med 1.45,3 och triumferade i sex av sina sju starter. Tyvärr blev fortsättningen inte lika framgångsrik trots flera comeback-försök efter långa konvalescenstider. Hans slutliga rekord blev 1.34,1.

Solpavin (e.Pavinu.Solvendlae.Solo) var uppfödd och ägd av Gösta & Sven Karlsson, Rölanda. Modern lämnade flera unghäststjärnor såsom Vendin, Pavindo och Älvgutten, men ingen av dem mäktade med att fullfölja sin karriär som äldre.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt