Lasso

Lasso

Lassos mest framgångsrika år inföll 1994. Han vann då SM, var tvåa i Solos lopp på Åby, slutade femma i Kallblodslandskampen och blev utsedd till Årets kallblod. Svårkörd, entaktad och galopplysten förblev hästen under hela sin tävlingstid, inledningsvis hos Anders Skoglund, men till största delen i regi Åke Svanstedt. Detta kompenserades dock av en obändlig styrka som i hans felfria lopp oftast ställde konkurrenterna schack matt. Stayeregenskaperna kan nog härledas till pappa Lapp Nils, 80-talets kallblodskung, även han distansstark men inte helt travsäker.

Lasso (e. Lapp Nils u. Herdbläsa e. Spiltagutt) ägdes av Besa HB, Sundsvall och var uppfödd av Lennart Näslund, Tomelilla. Han sprang in 1 558 290 SEK och noterade rekordet 1.24,9m. 16 avkommor finns efter hingsten. Ett fåtal kom till start och visade ingen större förmåga på travovalerna.

Lapp Nils

Herdbläsa lämade förutom Lasso Bjärtrå Prinsen 30,3k/168 550 SEK, Rocco Min 32,6k/54 500 SEK och Bobby Best, ostartad.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt