Menu 

Slått Pil

Slått Pil

Familjen Bakken har firat stora triumfer på travbanan, inte minst med kriterie- och derbyvinnaren Slått Pil. I raden av större segrar finner vi Lars Laumbs Äreslöp, Biri Opdretningslöp, Ottersens 4-årslöp på Forus,Trygve Diskeruds minnelöp, Jarlsberg Midtsommerløp, 4-års Stjernen på Bjerke, Arne Lunds Minnelöp på Biri. Med skicklige Asbjörn Mehla i vagnen såg jag när han lämnade Elding och Lund Blessa

långt bakom sig i Derbyt och när han gjorde ett fantastiskt lopp som tvåa i Guttom Brekkes pokallöp efter dubbla galopper och dryga spår.

Guttorm Brekkes Pokallöp 1987

Slått Pil (e. Pilmin u. Blessi e. Slogum Blesen) var uppfödd av Ander och Hans Olav Slåtsveen i Kolbu och ägdes avTorgeir Bakken, Kolbu. Han fick rekordet 1.27,0m och tjänade 1 522 994 NOK. Han avslutade karriären med endast en start 1990.

Fadern Pilmin med 2,4 miljoner i prissumma är en av Norges bästa beskällare med avkommor som Min Hera, Toripila, Listmin, Lyngsvarten. Blessi fick sex avkommor förutom Slått Pil. Bland annat Slåttina som lämnade Hilming 25,2am/869 738 NOK och Slått Vina, mor till Slått Eld 21,4ak/1 850 804 NOK. Slått Pil fick 37 avkommor i Norge och sju i vårt land, men gjorde ingen succé i aveln.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt