Gulle

Gulle

Gulle var egentligen en ganska oansenlig häst (mankhöjd 1.50) men särskilt i unga år både stark och oöm för positioner. Detta visade han med all tydlighet i Elitelöp för 4-åringer på Bjerke 1963 (se bild) då han i en vivlande avslutning satte klorna i Stencil och toppstammade Dally Tryggsön (e. Baus Tryggsön u. Dally Mjölner).1

Elitelöp för 4-åringer, Bjerke 1963

Gulle (e. Steggbest u. Komnesjenta e. Gregus) var en genuin Schou-uppfödning, ägd och körd av Jan Schou, Björkelangen, son till Eilif. Han var trea i Kallblodslandskampen 1969 och tvåa i såväl Derbyt som Jacob Meyers pokallöp samt segrade i  A.N. Funnemarks Minneløp, Telemarkslöpet och Fylkeskampen på Momarken. Prissumman kom att lyda på 255 325 NOK och som snabbast travade han 1.28,6k.

Komnesjenta lämnade bland annat Fröken Best (mor till Pål Best) och Inger (mor till Ingmar, Brage och Komnes Brand).

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt