Menu 

Gol Best

Gol Best

På morsidan enkelt stammade Gol Best (e. Steggbest u. Radis e. Raketten) var en  av två framgångsrika travare som Arvid Söndreli härjade i storloppen med för ett fyrtital år sedan. Den andre var Hallingkongen.

Gol Best slutade tvåa i Kriteriet bakom toppstammade Grans Ternar (e. Granvar u. Grans Terna), men besegrade denne i Derbyt året därpå. Två gånger rodde han hem lagerkransen i Jon Olssons Minne i Bollnäs och 1971 besegrade han Sabin i  Svensk-Norska loppet på Romme. En god prestation stod han även för i Kallblodslandskampen 1973 där han blev trea efter Dally Sjurson och Klang.

Gol Best

Uppfödare till hästen var Ola A. Kinneberg, Gol och han ägdes av Jens Söndreli, Oslo. Totalt gjorde han 287 starter och var först i mål 44 gånger. Hans rekord blev 1.29,2k och prissumman 297 637 NOK. Gol Best fick bara 17 avkommor och den ende som tjänade mer än 100 000 NOK var Bojar.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt