Tiger Brand

Tiger Brand

Tiger Brand (e. Lanken) var en pampig (mankhöjd 1.70), kolsvart travare som blev den andre nordsvensken i landet att trava under 1.40. Han ägdes och kördes av legendaren Erik Persson i Karlanda, den på sin tid främste representanten för travsporten i Värmland. Hästen kämpade med storheter som Centaur, Solo och Raketen och vann bland annat Th. Egnells Memorial 1939 då med Folke Westman i sulkyn emedan Erik som 67-åring inte fick köra längre.

Tiger Brand travade sitt rekord, 1.38,2, på Färjestad 1939. Med 46 000 SEK i prissumma var han en av landets vinstrikaste kallblod. Han försvann från tävlingsbanan 1941 13 år gammal då han avled efter en magåkomma.

Hästen fick sitt namn av den röktobak som tillverkades av Svenska Tobaksmonopolet 1915-1941.

/ Erik Widén


Skriv en kommentar

Du behöver vara inloggad för att kommentera
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Tillbaka till toppen
×
Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt

Logga in för att fortsätta
Saknar du ett konto?

Registrera dig här

Logga in med ett socialt konto

Det är snabbt och enkelt